Ne inchinam lui Dumnezeu si te cinstim pe tine, prea Cuvioasa Paraschieva, propovaduind cu marire si cantari de multumire toate minunile tale care prin darul lui Dumnezeu si pentru mantuirea noastra s-au facut. Primite sa faci aceste acatiste si rugaciuni ale noastre, Sfanta, si grabeste totdeauna spre ajutorul nostru, ca sa cantam cu bucurie ispravile tale pentru slava lui Dumnezeu.

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi, pacatosii, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre nenumarate si pe care cu socotinta le savarsim in fiecare zi.

Noi suntem pacatosi, netrebnici si plini de rautate; iar tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne! Nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici nu ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga milostivirea prin sarguinta cea de toate zilele, daruiestene-o Tu ca in mare milostivirea si bunatatea Ta.

Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei maicii noastre Paraschieva, daruieste-ne noua sanatate si viata lunga ferita de toata rautatea. Si ne intareste pe noi cu Duhul Tau  cel stapanitor, ca din adancul inimilor, cu bucurie sa marim preasfant numele Tau in veci.

Amin

Scrieti acatistul pe 5 hartii si lasati-le la aceeasi biserica timp de 5 saptamani, in fiecare zi de vineri. Daca intr-una dintre zile biserica este inchisa, trebuie sa o luati de la capat dar numai dupa ce faceti o pauza de 21 de zile. 

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro