Arhanghele Mihaile, mai-marele cetei ingerilor celor fara de trup, creat ai fost de Dumnezeu, Ziditorul tuturor. De aceea cu bucurie laude iti aducem. Pe ingerii cei nemultumitori vazandu-i trufindu-se si din cerul cel infocat cazand, o, tu, Dumnezeiescule Mihaile, ca un rob multumitor stand inaintea Domnului, ai strigat:

“Sa stam bine si sa luam aminte”.

Avand tu putere de la Dumnezeu, vrednic in razboaie te-ai aratat. Roaga Mihaile cu soliile tale pe Dumnezeu, ca sa ne ierte pacatele noastre si viata noastra fara griji si poveri sa ducem.

Pe stramosii cei de demult care se rugau lui Dumnezeu i-ai mantuit din multe rele. Nu trece rugaciunile noastre acum, ci le fa de folos.

Asa cum, demult, cu puterile tale, de la Dumnezeu primite ai scapat de vapaia focului pe tinerii din Babilon, asa scapa-ne si pe noi Mihaile de focul patimilor si pacatelor noastre, ca sa putem ramane curati in fata celui Preacurat.

Sfarsitul a toata lumea cand se va face, tu vei fi trambita cea din urma, care pe morti va scula si-i va aduce inaintea Judecatii. Ajuta-ma Mihaile ca sa pot sta drept in fata Judecatorului tuturor fapturilor.

Faclia lumii tu esti si ajuti mintile credinciosilor sa se lumineze, alungand pacatele si mantuind de rautatile amagitoare pe cei ce se roaga tie in numele Domnului.

Daruieste Mihaile dar ceresc celor ce se roaga cu dragoste tie si celor care te cheama pe tine ca sa-i izbavesti de rautatile vrajmasului si fii alaturi de noi, pacatosii si putin credinciosii, si acum si-n vecii vecilor, de-a pururea.

Amin.

  

Se spune la fiecare intrare in biserica, inaintea altarului, pentru a ca puterea rugaciunilor ce urmeaza a se rosti sa fie si mai mare.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro