Cauta in site


Puteti primi newsleterul nostru cu cele mai noi articole daca va abonati gratuit prin email. Ne puteti scrie la adresa de email office[at]horoscop-astrologie.ro sau folosind formularul de contact.

Home » Copii » 10 CAI PENTRU A CRESTE UN COPIL ISTET


10 CAI PENTRU A CRESTE UN COPIL ISTET

1. DATI COPIILOR POSIBILITATEA DE A SPUNE NU ADULTILOR
Aceasta regula reprezinta un puternic fundament. Este important pentru copii sa aiba sprijinul parintilor si sa realizeze ca sunt stapanii propriilor lor corpuri si minti. Afectiunea nu trebuie sa fie fortata. Lasati-i sa stie ca au aceleasi drepturi ca si adultii. Amintiti-va cum va simteati atunci cand trebuia sa sarutati persoane pe care nu voiati. E un fals. Daca un copil invata de la parintii lui ca trebuie sa sarute o persoana pe care el nu doreste sa o sarute atunci el devine confuz in privinta limitelor de afectiune. Daca va apare o situatie cand un alt adult ii va solicita acestui copil sa-l sarute sau sa-l atinga va fi mai greu pentru copil sa spuna nu.

In viata ta asigura-te ca respecti copiii. Intreabati-i daca va pot imbratisa sau va pot da un sarut, mai degraba de a le spune sau de a-i forta  sa faca aceste lucruri. Lasati ca rezolutia sa fie a lor. Acest lucru le va fi de folos cand parintii nu vor mai fi langa ai si vor trebui sa fie responsabili pentru ei insisi.

2. FARA SCURTATURI.

De fiecare vreme cand un copil selectiona un alt drum catre imobil el sau ea, este supus riscului unui abuz fara martori. Tehnicile pe care ii invatam pe copii sa se apere impotriva adultilor trebuie sa se focalizeze pe atragerea atentiei publicului asupra situatie periculoase in care se poate afla si asupra modului de a solicita ajutor din parte altor adulti.. Asigurati-va ca vor stii ce sa faca in situatia in care sunt supusi unui abuz, ei trebuie sa tipe si sa strige  Tu nu esti mama mea! sau  Tu nu esti tatal meu!.Aceste formule vor genera un raspuns mai promt decat o simpla chemare de ajutor. Oricum copiii nu trebuie sa aleaga scurtaturi prin padure, prin gradini sau strazi laturalnice unde se pot intampla rapiri fara ca sa existe martori. Incurajati copiii pentru a selectiona aceeasi ruta in fiecare zi. De asemeni definiti zone sigure cu ajutorul vecinilor. O comunitate trebuie sa se ajute pentru a-si proteja copiii.

3. INFORMATII IMPORTANTE
Toti copii trebuie sa-si memoreze numele, adresa si numarul de telefon. Numele parintilor si telefonul de la serviciu al acestora sunt de asemenea informatii valoroase. Este special de important ca aceste informatii sa fie stiute pentru a putea fi oferite politiei sau altor adulti care le sar in ajutor . Asigurati-va de faptul ca copii dumneavoastra stiu prefixul telefonic localitatii pentru a-i fi de ajutor in caz ca reuseste sa scape din mainile eventualilor rapitori si doreste sa sune acasa.. Invatat-i sa formeze numerele de urgenta in cazul unei situatii de urgenta acasa. Explicati-le cat de importante sunt aceste numere si cand anume trebuie sa le foloseasca.

4. CAND S-A PIERDUT
Cu totii ne amintim cat de speriati eram cand in copilaria noastra ne pierdeam. De asemeni am vazut cu totii  copii plangand sau tipand in magazine sau parinti panicati incergand sa-si gaseasca copiii. Avand un plan de miscare putem evita asemenea situatii. Daca un copil se pierde, invatati-l sa ajunga in fata magazinului si sa spuna cuiva de la imobil sau unui politist sa sune acasa dupa parinti. Pastrarea calmului in asemenea situatii este o conditie importanta. Astfel se va da copiilor increderea sa faca exact ce trebuie sa faca. Spuneti-le ca in asemenea situatii sa caute persoane in uniforma: politisti sau casieri de la magazin. Daca sunteti intr-un magazin si v-ati pierdut copilul, nu parasiti magazinul, asteptati  la caserie sau contactati Departamentul Perderi.

5. AVETI INCREDERE IN INSTINCTE
Copii au un al saselea simt foarte dezvoltat. Ei trebuie sa stie sa se increada in acest simt inca de la o varsta frageda. De exemplu, daca un copil va spune ca o anumita persoana ii provoaca  un sentiment bizar (de respingere, de inconfort) credeti-l. Daca simte ca cineva il urmareste sau ca cineva incearca sa ajunga la el invatati-l sa mearga in directia opusa. Asigurati-va de faptul ca nu vor vorbi cu strainii mai ales cu cei care sunt in masini.Pot fi foarte usor agresati. Daca pot auzi persoanele sunt prea circa de masina. Invatati-va copii sa ignore pesoanele care fara un motiv anume incearca sa intre in vorba cu ei. Invatati-i ca daca cred ca sunt urmariti sa intre in curtea unui vecin sau intr-un magazin. Daca cineva incearca sa le vorbeasca sau sa-i agreseze invatati-i sa fuga cat mai repede intr-o directie opusa. Daca o masina incetineste sau daca cineva dintr-o masina solicita lamuriri invatati-i sa stea departe de masina. Asigurati-va ca dumneavoastra si antrenorii alesi de dvs. intelegeti cat de important este ca copii sa inteleaga ca ignorarea unor persoane necunoscute nu este un lucru primitiv.

6. VERIFICATI
Toti parintii sunt (par) ocupati, duc o viata activa, au grija de copii, ii duc la scoala, se duc la servici au o viata social etc. Aveti idee cate persoane dintre care am intrat in contact m-a intrebat daca sunt calificat in meseria de antrenor? Sau cate m-au intrebat daca am avut probleme cu legea verificandu-mi referintele? Numai 3 in decurs de 12 ani de cariera! Este stupid! Parintii nu stiu suficient despre persoanele pe mana carora isi dau copiii. Aceste persoane sunt: profesori, ingrijitori, prieteni ai parintilor, etc. Verificati-le trecutul: ultima slujba, referinte, cazier si vedeti ce opinie aveti personal despre ei. Niciodata nu permiteti ca alcineva sa se intereseze pentru dumneavoastra. Faceti-o dumneavoastra si faceti-o asa cum trebuie.

7. CUVANT CODAT (PAROLA)
Este vital! Asigurati-va ca parintii si copii folosesc un limbaj codat confidential! Poate nu este convenabil dar poate salva viata. Multe rapiri sunt realizate de figuri familiare - prieteni, lucratori, chiar si rude. Parintii trebuie sa stabileasca impreuna cu copiii lor un cuvant secret pe care numai ei sa il cunoasca; ceva amuzant si carachios ca: pizza, ruj, un cuvant din desene animate si care trebuie sa fie unic. Parintii trebuie sa lase o lista persoanelor care au in grija copiii lor  cu instructiuni precise ca sa nu lase copii in mana altor persoane. Invatati-i pe copii ca oricine vine sa-i  de la scoala sa stie parola (cuvantul codat). Daca persoana respectiva nu stie parola copilul nu trebuie sa se plece cu acea persoana. Nu exista parola - nu se pleaca cu acea persoana  fara scuze. Copilul nu va mai vorbi cu acea persoana daca nu o cunoaste. Rapitorii vor invoca scuze de genul: Mama ta este in spital. Grabeste-te, sa mergem. Nu uitati , fara parola - fara dreptul de a vorbi - chiar daca persoana respectiva este cunoscuta.

8. INGRIJITI-VA COPIII
Este uimitor  pentru mine ca trebuie sa mai mentionez asta, dar multi parinti si profesori nu realizeaza ca copii sunt ca un disk lacuna de computer. Dragostea si acceptarea din partea noastra este tot ce au necesitate cu autentic. Copiii sunt perfecti cand se nasc. Tot ce trebuie sa facem pentru ei este sa incurajam talentele naturale si sa ne asiguram ca sunt in siguranta. Daca  vreti sa-i iubiti si sa-i ingrijiti atunci trebuie sa faceti asta. Fiind iubiti si tratati cum trebuie ei nu vor mai intra in cercul victimelor unor abuzuri. Rapitorii cauta de obicei copii singuri care se joaca in fata casei sau in curtea scolii. Acestia sunt cele mai usoare victime. Lasati-i pe copii sa se simta iubiti tot timpul. Ajutati-i sa fie activi si sa nu simta nevoia de atentie si dragoste

9. FARA IMBRACAMINTE PERSONALIZATA
Mi-am dus recent fiul la prima zi de scoala. Era singurul dintr-o clasa de 28 de copii fara rucsac personalizat, geaca sau alte articole personalizate. Cand copiii sunt impreuna perversul se uita dupa orice  un joc pe care ei il joaca, un nume etc. Nu uitati ca sunetul favorit pentru fiecare persoana este chiar strigatul numelui. De aceea numele este folosit cel mai des in clasa. Recunoastere si familiaritate.

Daca numele copilului este strigat el poate lasa imediat garda jos si va incepe sa vorbeasca. Nu invatati copii sa spuna  Nu pot vorbi cu strainii; invatati-i sa nu vorbeasca cu strainii. Nu le permiteti sa se lanseze in conversatii pe web. Trebuie sa se retraga daca intra intr-o conversatie. Aceasta le poate crea eventuale obligatii de a raspunde. Anumiti perversi pot incerca sa-i deruteze cerandu-le ulterior sa se intalneasca pentru a-i auzi mai bine. Asa pot sa-i agreseze. Nu uitati: FARA NUME sau orice altceva.

10. ATINGERE BUNA - ATINGERE REA
asta este un subiect sensibil de discutie, dar devine destul de simplu cu putina repetitie. Daca un copil doreste sa vorbeasca despre acest lucru va fi mult mai usor sa se observe daca ceva rau s-a intamplat. Trebuie sa stie ca o atingere buna inseamna o imbratisare un sarut pe frunte, o usoara atingere pe spate sau o strangere de mana.Nu te simti bine atunci cand ii dai mamei tale o imbratisare sau un sarut? asta este sentimentul numit atingere buna. Atingere rea este daca cineva atinge zonele care sunt de obicei acoperite de costumul de baie.

De asemeni o atingere rea este o atingere "furata". Lasati-i sa stie ca daca se intampla acest lucru nu este vina lor si trebuie neaparat sa-i spuna invatatoarei sau parintilor, sau oricarui adult in care au incredere. Trebuie sa invinga rusinea de a vorbi despre acest subiect. Invatati-i carevasazica sa spuna mamei, tatalui sau invatatorului daca cineva il atinge intr-un fel bizar. Credeti-i si investigati. Discutati aceasta situatie cu copiii. Nu ignorati situatia. Ajutati-i sa stie ca trebuie sa aiba incredere in dumneavoastra  si mai ales ca nu este vina lor. asta este un pas important in procesul de vindecare. In cele mai multe cazuri copii nu sunt capabili de fantezii sexuale. Pentru a li se crea aceste imagini au fost expusi la diverse grade de pornografie sau au fost abuzati.

Ramai cu noi

Partenerii Nostri

 • Jocurile mele
 • Povestea jocurilor mele
 • SXC photos
 • Fite de fetite
 • Totul despre Dragoste
 • Click Anunt
 • I love games
 • A New Girl - Pentru Fete
 • www.PerfectLady.ro
 • Bijuteriile zodiei
 • Catalog Avon

 • Catalog Avon