Se intampla frecvent ca cei mici sa fie muscati de cate un animal si din cauza asta sa pranda frica de acel animal. Ii puteti ajuta fara prea pare problema. Va trebuie doar putin par din animalul respectiv – nu trebuie sa fie de la cel implicat ci poate fi de la un alt animal din aceeasi rasa.

Aprindeti putina tamaie si aruncati deasupra firele de par, in timp ce spuneti: “Am prins dihania de par / Parul e prins de piele / Pielea e prinsa de carne / Carnea e prinsa de os / Iar osul e sanatos / Sanatos si voinic sa fie si X“. (cel muscat sau speriat de animalul respectiv).

De regula animalele care musca sunt: cainele, pisica, calul, porcul, sarpele. Daca cel mic a fost victima unei agresiuni a vreunei pasari, in loc de blana folositi cateva pene si spuneti: : “Am prins dihania de pene / Penele sunt prinse de piele / Pielea e prinsa de carne / Carnea e prinsa de os / Iar osul e sanatos / Sanatos si voinic sa fie si X“.

Iar daca e muscat de sarpe sau o alta lighioana care nu are nici par si nici pene, spuneti direct: “Am prins dihania de piele / Pielea e prinsa de carne / Carnea e prinsa de os / Iar osul e sanatos / Sanatos si voinic sa fie si X “.

In acest caz aveti nevoie de un pieptane pe care sa-l treceti de cateva ori peste pielea animalului, cu toti dintii si pe toate fetele. Apoi pieptanati copilul muscat si rostiti cuvintele respective.

Ritualul se face de trei ori pe zi, dimineata, la prinz si seara, in zilele de luni, miercuri si vineri.

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu News2y Camere de copii publicitate online, web design si promovare pe internet Stiri - Roportal ClickLink.ro