La un pas de a dezgropa comoara Eteriei

Mihai Gheorghe nu este nici un putti nestiutor si nici o persoana in varsta, care sa vrea sa se joace de-a cautatul comorilor doar pentru ca nu mai are ce face. Este un barbat in floarea virstei, de 42 de ani, de profesie medic primar. Dar, desi medic, nu a putut sa se vindece de unele momente de somnambulism.

“Nu era vorba de ceva permanent, ci de stari foarte rare de somnambulism pe care le-am avut din copilarie. Cred ca aveam o noapte de pomina la vreo trei, patru ani.”

Cum medicina nu a dat rezultatele scontate, domnul Mihai Gheorghe a apelat la un fost coleg de facultate care se specializase de ceva vreme pe psihologia istorico- emotionala, respectiv pe  regresiile hipnotice. Dupa cateva sedinte nereusite, hipnotizatorul a reusit sa-i induca starea de transa pacientului, convorbirea fiind integral inregistrata pe caseta audio. Au mai urmat cateva sedinte in care a fost identificat ca si cauza principala a somnambulismului un accident pe care subiectul il avusese in copilarie si de care nu-si mai amintea deloc, cand o caramida azvirlita de un tovaras de joaca, l-a dus pe micutul Mihai la spital. Dupa ce a fost localizata sursa starii de somnambulism, s-a trecut la terapia vindecatoare, care a dat rezultatele asteptate. Dar, ulterior, medicul l-a rugat pe prietenul sau sa incerce sa-l treaca, in transa, de bariera temporara constituita din anul nasterii sale. Asa a aflat cu uimire ca in viata anterioara a fost luptator in Eterie si unul din oamenii de incredere ai lui Alexandru Ipsilanti. Mai mult, a povestit cum, impreuna cu 20 de tovarasi jurati, au ingropat tezaurul miscarii in apropierea satului Stinca Roznovanu, din judetul Iasi. Apoi, in urma luptelor cu turcii, cei 20 de credinciosi ai lui Ipsilanti au murit cu totii in primele randuri. Sa fi fost oare doar o coincidenta sau au fost trimisi la moarte pentru ca nimeni sa nu mai stie de urma comorii?!

“Problema e ca nu am ce face cu amintirile de atunci, pentru ca locurile s-au schimbat complet. Cand am ascultat caseta cu inregistrarea, nu-mi venea sa cred. Pe putin 20 de care cu aur si podoabe donate de adepti ai miscarii sau jefuite de armata lui Ipsilanti la trecerea prin Moldova”.

A incercat de cateva ori domnul Mihai Gheorghe sa mearga la fata locului si sa incerce o cartografiere a zonei, doar doar o sa remarce vreun amanunt. Din pacate nimic nu a fost de folos, comoara refuzand sa se arate. Cat ii priveste pe sateni, acestia afirma ca multi sunt cei care au incercat sa dea de urma comorii, dar ca in afara catorva obiecte de aur si argint descoperite, nu s-a gasit nimic.

Eliszar

Puteti primi gratuit informatii din acest site daca va abonati prin RSS feed sau prin email.
Cati abonati citesc acest website:

Ultimele comentarii din forum:

Loc de munca E poze la greu Camere de copii Stiri - Roportal ClickLink.ro